Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fremdrift og nabokontakt

30 november

Brannforebygging og -beredskap

avatar

Skanska

E-post

I morgen er det 1. desember, røykvarslerens dag, en dag da alle i Norden oppfordres til å teste sin røykvarsler. Brannvarslerens dag markerer også starten på årets mest brannfarlige måned. Desember er i følge brannskadestatistikken den måneden i året hvor det inntreffer flest brannulykker.

I anledning røykvarslerens dag, setter vi ekstra fokus på brannberedskapen på prosjektet. Vi har nylig gjennomført oppfriskningskurs i varme arbeider, for de som skal utføre arbeid med f.eks. skjærebrennerutstyr, sveising eller vinkelsliper. I vernerunden den første uken i desember gjennomfører vi en kontroll av at alle brannslukningsapparater er årskontrollert og i orden, både på byggeplassen og i kontorfasilitetene. Det er utpekt møteplasser for evakuering i tilfelle brann og vi har en varslingsplan med viktige telefonnummer i tilfelle ulykken skulle være ute.

Vi sender herved oppfordringen videre om å teste din røykvarsler, gjøre kontroll av brannslukningsapparatene, sjekk at de viktige telefonnumrene er lett tilgjengelig, og avtal møteplass med husstanden, så man vet hvor man finner hverandre – sånn i tilfelle, slik at beredskapen i heimen også er i orden. Med dette ønsker vi alle en riktig god helg og trygg førjulstid!

Kurs i varme arbeider – Sondre tester slukkeutstyr