Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fremdrift og nabokontakt

13 september

Skolestartere på besøk

avatar

Skanska

E-post

Denne uken har prosjektet hatt besøk av skolestarterne i to barnehager i Oppegård. Den ene førskolegruppa hadde «maskiner» som september-tema, og da passet det jo veldig bra å komme til oss og lære mer om maskiner og sikkerhet. Den andre gruppa lot seg heller ikke be to ganger da vi sendte invitasjon til prosjektbesøket. Til sammen 21 sjarmerende unger la turen fra barnehagene sine til byggeplassen.

Ved ankomst ble hjelmer og refleksvester utdelt, og så var de klar for å teste både blindsoner og gravemaskingraving – som var kjempespennende!! Det kom flere gode spørsmål og kommentarer, bl.a. om rørene i bakken, melketenner som var mistet og et stort wow da de hørte at gravemaskinen veide like mye som 20 biler i en stabel, og at en av guttene i barnehagen het det samme som vår anleggsleder! Tusen takk til vår grunnentreprenør som ledet barna trygt gjennom dette.

Og som om ikke dette var nok, svingte også to fra bombegruppa til Politiet innom oss, og barna fikk hilse på og kose med en av hundene deres og se en robot i aksjon. Det ble en stor opplevelse både for store og små.

Prosjektet gjorde seg også en erfaring rikere ift. å håndtere små gjester fra nærmiljøet – og et godt utgangspunkt for revisjon av prosjektets kommunikasjonsplan som er nært forestående.  Om det er andre skoler eller barnehager som er interessert i å lære mer om et aktuelt tema knyttet til bygg og anlegg, eller Politiet, er det bare å ta kontakt.

Blindsonen strekker seg helt fra gravemaskinen til stedet vår driftsleder står – den er kjempestor bak en gravemaskin!

Barna var med å flytte mange kubikkmeter stein.

Politiet hadde også mye spennende å vise frem. Roboten var kjempeflink til å plukke tennisballer.